2018. szeptember 9.

Citromos ricotta fagylalt



Az idei utolsó házi fagylaltom igazán krémesre és kellemesen savanykásra sikeredett. Meglepő, de a friss kakukkfű, amivel megszórtam nagyon sokat dob az ízén! Lehet, hogy legközelebb eleve beledolgozom a fagylalt masszába. Mert lesz legközelebb!

Hozzávalók:
250 g friss ricotta
fél citrom frissen facsart leve 
1 dl limoncello (olasz citrom likőr)
500 g natúr görög joghurt
2-3 evőkanál méz (vagy ízlés szerint több)
a tálaláshoz méz, barack és friss kakukkfű

A hozzávalókat blenderben (turmixgépben) alaposan összedolgozom, majd 20 perc alatt a fagylaltgépem krémes fagylalttá keveri. Fagylaltgép hiányában zárható dobozba öntöm, beteszem a fagyasztóba és fél óránként botmixerrel átkeverem, legalább 3-4 alkalommal. Mézzel csurgatva, barack szeletekkel, friss kakukkfűvel megszórva tálalom.

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.