Az
idei utolsó házi fagylaltom igazán krémesre és kellemesen savanykásra
sikeredett. Meglepő, de a friss kakukkfű, amivel megszórtam nagyon sokat dob az
ízén! Lehet, hogy legközelebb eleve beledolgozom a fagylalt masszába. Mert lesz
legközelebb!
Hozzávalók:
250
g friss ricotta
fél
citrom frissen facsart leve
1
dl limoncello (olasz citrom likőr)
500
g natúr görög joghurt
2-3
evőkanál méz (vagy ízlés szerint több)
a
tálaláshoz méz, barack és friss kakukkfű
A
hozzávalókat blenderben (turmixgépben) alaposan összedolgozom, majd 20 perc alatt a
fagylaltgépem krémes fagylalttá keveri. Fagylaltgép hiányában zárható dobozba
öntöm, beteszem a fagyasztóba és fél óránként botmixerrel átkeverem, legalább
3-4 alkalommal. Mézzel csurgatva, barack szeletekkel, friss kakukkfűvel
megszórva tálalom.
A
bejegyzést a Szarvasi
Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.