2017. augusztus 10.

Mozzarellás cukkini


Diétás vacsora egy munkás nap után, pár egyszerű alapanyagból. Épp volt a hűtőben egy csomag mini mozzarella, cukkini terem a kertben...
                     
Hozzávalók 2 db egyszemélyes adaghoz:
1-1 sárga és zöld salátacukkini
1 paradicsom
kevés olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1 csomag mini mozzarella

A cukkinit megmosom és zöldség szeletelővel vékonyan felszeletelem. Az egyszemélyes piteformákat vékonyan kikenem olívaolajjal és kirakom a cukkini szeletekkel, tetőcserépszerűen, minden szelet cukkinire egy-egy szeletke mini mozzarellát is helyezve, majd az egészet megismétlem, így 2 emelet mozzarellás cukkinim lesz minden tálkában. Középre teszek egy-egy fél paradicsomot, meglocsolom pár csepp olívaolajjal, finoman sózom, tekerek rá borsot és betolom a forró (180 fokos) sütőbe, úgy 15-20  percre, ameddig elolvad a mozzarella és kezd pirulni. Langyosan tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.