Egyik kedvenc hétvégi reggelink, vagy könnyű szombati
ebédünk az olaszok tojáslepénye (frittata) megpakolva minden földi jóval. Ebben
a gyönyörűségben most jóféle füstölt húsos szalonna került majdnem pörcösre
sütve, istenien édes hagyma, soook zöld petrezselyem, némi reszelt comté sajt
és a kertünkből ma reggel frissen szedett sárga és zöld bébicukkini, némelyik virággal
együtt. Soha rosszabbat!
Hozzávalók 2 főre:
1 teáskanál olívaolaj
5-7 dkg füstölt, húsos szalonna, csíkokra vágva
5-7 dkg füstölt, húsos szalonna, csíkokra vágva
1 fej vöröshagyma, nagyobb kockákra aprítva
2 saláta cukkini, felkockázva
1 csokor petrezselyemzöld, aprítva
2 evőkanál habtejszín (30-35% zsírtartalmú, NEM
főzőtejszín!)
3-4 (tanyasi) tojás
5 dkg jól olvadó sajt (nálam comté), reszelve
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
Köszönöm Zsófinak az ötletet!
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.