2016. október 11.

Könyvajánló: Bede Anna - Vegasztrománia


Megrögzött húsevő vagyok és nagy valószínűséggel az is maradok. Annak ellenére, hogy pár napig jól elvagyok csak zöldség ételeken, eljön a pillanat, amikor úgy érzem, húst kell ennem. Ennek ellenére, lelkesen bújom a vega receptkönyveket és blogokat, mert tetszik, hogy egy vega számára a vegetáriánus konyha nem a húsevő ellentéte és a vegák legjobb esetben nem akarnak senkit megtéríteni.

Bede Anna az életben is olyan mosolygós, kedves és közvetlen, mint a blogja. a vegasztromania, amit régóta követek és ahol kezdettől fogva bizonyítja, hogy a vegetarianizmus nem egyenlő az unalmas salátákkal, vagy íztelen párolt zöldségekkel, hanem kellő fantáziával bármilyen alapanyagból izgalmas és ízletes ételt lehet kreálni hús nélkül is. Anna az ínyenc vegetáriánus konyhát képviseli, számára a változatosság és a szezonalitás a legfontosabb és legalább annyira szeret piacra járni, mint én. Receptjeinek és fotóinak rusztikus, vidéki hangulata igencsak közel áll hozzám, az alapanyagokhoz való hozzáállása meg igazán tiszteletre méltó. Emlékszem, egyszer hurka-párbajozott Bereznay Tamással, és Anna diós vega „hurkája” sokkal finomabb volt, mint Tamás májas hurkája. De tényleg! Kóstoltam mindkettőt!

Már 3 éve annak, hogy olvastam Anna blogján a könyv születéséről, nemrég jelent meg a második, bővített kiadás. Jól használható könyv, melyben találunk húsmentes, tojásmentes, tejmentes, tojás és tejmentes, valamint vegán (minden állati eredetű hozzávaló kizárásával) megalkotott recepteket, melyek „Reggelik”, „Levesek”, „Előételek”, „Főételek”, „Saláták” és „Desszertek” fejezetekben sorakoznak. Az ételfotókat Anna maga stylingolta, Erdőháti Áron készítette, az összképet Moravszki Kata könnyed, játékos rajzai egészítik ki. Jó kézbe venni és inspiráló könyv egy megrögzött húsevőnek is, egy vegának és vegastromania blograjongónak pedig egyenesen ajánlott.

Bede Anna - Vegasztrománia
BOOOK KIADÓ KFT
2015
192  oldal
4 490 Ft