2016. október 28.

Egy különleges indiai – a Maharaja Lounge


Az indiai szakácsművészet titka a hozzávalókban, az arányokban és mennyiségekben, illetve a főzési időtartam helyes megválasztásában rejlik, mert nem mindegy mit, mikor és mennyit adsz az ételhez.
A Jham család - aki generációk óta éttermet vezet – jól ismeri ezt a titkot. 1994-ben nyitották meg az első Maharaja éttermüket Budapesten, és egyben ez volt a legelső indiai étterem Magyarországon. Pár napja nyílt meg a Nagymező utcában a negyedik éttermük, aminek hivatalos megnyitóján volt szerencsém részt venni.


Az új étterem igazán különleges és hangulatos. A 120 fős, 2 szintes étteremben délben büfével várják a vendégeket. A felső emeleten 20 fős szeparéban lehet kisebb rendezvényeket szervezni, akár egy szülinapot indiai módra.


Van à la carte étlap, de magad is bátran összeállíthatod kedvenc indiai ételed. Kiválaszthatod , milyen húst szeretnél enni (választhatsz bárányt, marhát, csirkét, halat, vagy rákot), de akár vega fogást is kérhetsz. Választhatod bármelyiket a 22 fajta zöldség és 15 fajta szósz közül, de még azt is eldöntheted, hogy mennyire legyen erős a fogásod. Egy rendelőlapon egyszerűen beikszeled a kívánságod (akár egy pizzeriában) és az indiai szakácsok frissen elkészítik azt számodra a látványkonyhában.

A megnyitón megkóstolhattuk a saját magunk által kreált curryt-t és nagyon izgalmas ételek készültek. Betekintést nyertünk az indiai kultúrába is: volt táncbemutató, mini fűszerkurzus, a tulajdonosok meséltek az indiai étkezési szokásokról, és a saját családjuk történetéről. Igazán családias és hangulatos volt a megnyitó, amin India budapesti nagykövete, Rahul Chhabra úr is tiszteletét tette elbűvölő feleségével.

Ha szívesen kipróbálnál egy újfajta megközelítést az indiai ízek világából, vagy innál egy igazán jó mango lassi-t, irány a Maharaja Lounge, a Nagymező utca 41-ben!

A megnyitón készült fotókat itt tudod megnézni.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez: itt. Kattintsd a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Az Instagramon gabojszagyepes néven találsz meg.