Nemrég megint főztünk egy jót a METRO Gasztroakadémián. Bereznay
Tamás és Gálicz István vezetésével készítettünk egy "Minden napi, de nem mindennapi menüt": friss pappardelle
tésztát kecskesajttal és spenóttal, libamájat gofrival,
zöld almával és krémes gyökérpürével, meg lisztmentes csokoládétortát
(aminek a maradék tésztáját szuflé formákban sütöttük
ki). A hangulatra most sem volt panasz, soha rosszabb hétfő délutáni programot! Minél
gyakrabban van alkalmam részt venni egy-egy gourmet kurzuson, annál jobban élvezem. Itthon meg újra elkészítem a fogásokat, mert gyakorlás a tudás anyja.
Spenótos, gombás pappardelle kecskesajttal
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg friss papardelle tészta
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg barna csiperkegomba
25 dkg friss bébispenót
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
12,5 dkg krémes kecskesajt
só, frissen őrölt bors
A vajon megdinsztelem a finomra aprított hagymát, hozzáadom
a felcsíkozott gombát, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és hagyom,
hogy a gomba levet eresszen, majd megpuhuljon. Ha már majdnem jó, hozzáadom a
megmosott bébispenótot, ami a hő hatására 1-2 perc alatt összeesik. Ráöntöm a
tejszínt, hozzáadom a kecskesajtot és pár perc alatt, kevergetve, mártás sűrűségűre
forralom, ez idő alatt a kecskesajt is beleolvad.
Közben lobogva forró, alaposan megsózott vízben 2-3 perc
alatt al dente-re, azaz haraphatóra főzöm a tésztát, leszűröm, jól összekeverem
a kecskesajtos, tejszínes, gombás, spenótos mártással, elzárom alatta a tüzet és
fedő alatt hagyom 4-5 percig pihenni, hogy a tészta magába szívja az ízeket,
majd tálalom.
A kurzuson készült még több fotó a Facebookon.
A kurzuson készült még több fotó a Facebookon.