2014. október 28.

Egyszerű sajtos stangli


Pénteken olyan cudar idő volt, hogy sütni kellett. Nálunk a sós mindig jobban fogy, mint az édes, hát sajtos stanglit sütöttem. Etette magát úgy is, hogy sütőpor helyett véletlenül szódabikarbónát tettem bele, de sütőporral jobb lenne...

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg reszelt sajt (finomra reszelve, egyharmada lehet füstölt sajt)
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 csapott mokkáskanál frissen őrölt bors
3 tojás sárgája + 1 egész tojás a kenéshez

a tetejére reszelt sajt, vagy mák, köménymag, szezám, vagy lenmag

A hozzávalókat összegyúrom, kb fél cm vastagra nyújtom, derelyevágóval stanglikat vágok és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, tetejüket felvert tojással megkenem és tetszés szerint megszórom sajttal, vagy mákkal, köménymaggal, szezámmal, vagy lenmaggal.
Érdemes egyszerre dupla adagot sütni, így 6 tojás fehérje fog maradni, ami tökéletes alap egy fehér gyümölcskenyérhez, vagy egy Pavlova tortához.

Köszönet a receptért Harmatiné Editnek!

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Ez a recept nekem is megvan vagy 100 éve, de nálam a 3 tojássárgához 30 dkg liszt, 30 dkg vaj, és 30 dkg reszelt sajt, meg fél tasak sütőpor, de ha több megy bele az sem baj, és sóból én 1 csapott evőkanállal teszek bele, plusz az őrölt bors.
Finom ropogós, omlós a vajtól, nagyon szeretjük, gyakorlatilag ez a mennyiség egy délután és este adagja, még a morzsákat is kicsipegetik:-))))

Rizsázzunk! írta...

ez valami brutál finom. most sült ki 2 tepsinyi. vörös cheddart tettem bele. le kell fognom magam, hogy ne egyem fel a tepsit is. :)