2014. január 13.

Lilahagymás, tonhalas édesburgonya


Kamraebéd, olyan napokra, mikor „meghalni sincs időm”, nem, hogy bevásárolni. Volt itthon jóféle ásotthalmi batáta, tonhalkonzerv, hagyma, citrom meg mindig akad itthon. Kb. 5 perc tenni való van vele, fél óra alatt kész és máris lehet tovább dolgozni.
Hozzávalók 2 főre:
ásotthalmi batáta
1 tonhalkonzerv, lecsöpögtetve
1 kis fej lilahagyma, vékonyra szeletelve
chili pehely, ízlés szerint
fél lime, vagy citrom frissen facsart leve
4 kanál majonéz, vagy natúr görög joghurt
petrezselyem zöldje (korianderrel még finomabb lenne)

A batátát megmosom, majd héjastól, 18-20 perc alatt (vagy amíg meg nem puhul), forró sütőben (vagy Actifryban) megsütöm. Kettévágom, és vágott felükkel felfelé, tányérra rakom.
A lecsepegtetett tonhalat egy villával kicsit szétszedem és ráhalmozom a batátákra, megszórom a szeletelt lilahagymával, szórok rá chili pelyhet, meglocsolom a citrom (vagy lime) levével és mindegyikre teszek egy kanál majonézt (vagy görög joghurtot). Friss, vagy fagyasztva szárított aprított petrezselyem zölddel (vagy korianderrel) megszórva tálalom. Laktató és finom.

GoodFood recept.

Nincsenek megjegyzések: