2014. január 20.

Gluténmentes rántott hús


Csak azért, mert gluténmentes diétán vagyok, még nem vagyok hajlandó lemondani a rántott húsról. Szerencsére nem is kell.

Imádom az elefántfül nagyságú (borjú) bécsi szeleteket, friss citromlével meglocsolva, majonézes krumpli salátával körítve, de itthon leginkább csíkokra vágott csirke, vagy pulykamelleket panírozok. Hamar megsülnek, sok a bunda rajtuk, és aránylag kevés húsból is jókora adagot lehet asztalra tenni. A húst ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom és megszórom kevés granulált fokhagymával. Ha ráérek, hagyom „érlelődni” legalább 20 percig panírozás előtt, ha sietek, azonnal panírozom. Liszt helyett kukorica, vagy rizslisztbe forgatom a fűszerezett húscsíkokat, majd felvert tojásba, ezután késes robotgépben durvára darált gm kukoricapehelybe (corn flakes). Ez utóbbi durván drága (kb. ötszörösébe kerül, mint a nem gm változata), de ezt a luxust néha megengedem magamnak, és ha belegondolok, hogy a diéta előtti kedvencem, a panko morzsa sem egy árban van a mezei zsemlemorzsával, már nem is tűnik annyira durvának az ára…
Forró mangalicazsírban szoktam kisütni, fényévnyivel jobb az íze, mint napraforgó olajban sütve és meggyőződésem, hogy a mangalicazsír, ami olyan malacból származik, ami a szemünk előtt nőtt fel, jóval egészségesebb mint a kemikáliákkal agyonkezelt, amúgy sem olcsó napraforgó olaj. De süsse mindenki abban, amiben szeretné :-) Köretnek zöldsaláta, tepsis krumpli, krumplisaláta, vagy bármi egyéb szóba jöhet. Egy gerezd citrom meg kötelező!

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.