2014. január 27.

Indiai pulyka korma


„Fapados” indiai. Amúgy isteni, fogok még „játszani” több fűszerrel hasonlót.
Hozzávalók:
50 g vaj (vagy ghi)
1 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 kis darab gyömbér
fél kg pulykamell filé
1 doboz kókusztej (40%-os, 400 ml)
2 púpozott teáskanál curry por
2 babérlevél
só és frissen őrölt bors
1 dl (házi) paradicsomlé
kb. 4-5 dl alaplé (vagy húsleves)
friss koriander és chilipehely a tálaláshoz
Egy edényben felhevítem a vajat és megpárolom rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadom a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a curry port, a babérlevelet és 2 percig, kevergetve pirítom.
Hozzáadom a falatnyi kockára vágott pulykamellet, kevergetve addig pirítom, míg a hús kifehéredik, majd belekeverem a paradicsom levet és a kókusztejet. Ízlés szerint sózom, tekerek rá borsot. Felöntöm annyi alaplével, ami épp ellepi és 15-20 perc alatt, takaréklángon, lefedve, néha megkevergetve puhára főzöm a húst, közben a mártás is szépen besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, pici alaplével (vagy vízzel) igazítok az állagán. Pár levélke friss korianderrel és chili pehellyel megszórva, basmati rizzsel tálalom.