2014. január 21.

Paszternákos batáta krémleves, gabonatej főzőben


Imádom ezt a kütyüt! Nem csak friss gabonatejeket gyártok vele hetente többször, hanem krémleveseket is, és a tányérokon kívül csak egy edényt kell elmosogatnom! Beledarabolom a zöldségeket, felöntöm folyadékkal (vízzel, alaplével, gabonatejjel, akármivel), és 30 perc múlva lehet kanalazni.




Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 db batáta (édesburgonya)
1 paszternák
1 salotta hagyma
leszűrt (maradék, vasárnapi) húsleves, a max. jelzésig
csipet só, frissen őrölt bors
1 kiskanál német (mézes) magos mustár

Az előkészítő munka egyszerű. Meghámozom és felaprítom a zöldségeket, majd egyszerre teszem bele a gépbe a hozzávalókat. Felöntöm a max. jelzésig alaplével (húslevessel), elindítom a gépet (full bean milk gombbal) majd 30 perc múlva dallammal jelzi a gép, hogy kész a leves. Nincs macera, nem kell kevergetni a hagymát dinsztelés közben, nem kell mixelni, passzírozni, pepecselni. És a húsleves zsírtartalmán kívül nincs benne zsiradék. Nem is hiányzik belőle. Krémes, ízes, gyors.