2012. szeptember 19.

Országosra bővült az „Étterem Hét”


Az Étterem Hét program keretében 2012 október 15-től 21-ig minőségi háromfogásos vacsoramenüt fogyaszthatnak a vendégek országszerte. A programhoz közel 100 felső- és középkategóriás étterem csatlakozott, így az ő árszintjükhöz képest az egységes 3,300.− Ft-os ár (szervízdíjjal együtt) kifejezetten kedvezményes.

A számos külföldi országban már nagy népszerűségnek örvendő esemény pozitív fogadtatásra talált tavaly és idén tavasszal hazánkban is: a legutóbbi Étterem Héten  a vendégek száma 13.231 fő volt, ezzel a kiadott helyek kb. 80 százaléka betelt. A sikeres programhoz most 30 további fővárosi és vidéki étterem csatlakozott, köztük olyan éttermek, mint a Kistücsök étterem (Balatonszemes), az Enoteca Corso (Pécs), a La Maréda (Győr), vagy a 67 étterem (Székesfehérvár), az Imola Udvarház (Eger) és a Rosinante étterem (Szigetmonostor)  így a kezdeményezés országossá vált.  

Az Étterem Hét ötlete eredetileg New Yorkból származik, ahol a program olyannyira sikeres, hogy évente többször is megrendezik. A DiningCity.com nemzetközi étterem ajánló a holland Étterem Hét népszerűsége után Belgiumban is bevezette a programot, utána pedig Bécs, Sanghaj, Szingapúr, Róma és Budapest következett.

A résztvevő éttermekben a helyek korlátozott számban vehetők igénybe, éppen ezért érdemes a foglalási időszak elején körültekintően átnézni az éttermek kínálatait, hogy a kulináris élményben minden érdeklődő az általa preferált étteremben kaphasson helyet.
Az Étterem Hétre kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon lehet asztalt foglalni szeptember 19-től, egy ún. real-time asztalfoglalásokat számláló rendszerrel. Ez a szoftver pontosan számon tartja, hogy az adott éttermekben melyik napra hány szabad hely áll még rendelkezésre − így a résztvevő éttermek előre meghatározhatják, hogy a program keretében összesen hány vendéget tudnak fogadni a speciális menükre. A vendég az étterem és dátum kiválasztása után azonnali visszaigazolást kap e-mailben a foglalás sikerességéről.
Fontos, hogy telefonon és személyesen nem lehet asztalt foglalni, csakis a weboldalon keresztül.