Az Étterem Hét program keretében 2012 október 15-től 21-ig
minőségi háromfogásos vacsoramenüt fogyaszthatnak a vendégek országszerte. A
programhoz közel 100 felső- és középkategóriás étterem csatlakozott, így az ő
árszintjükhöz képest az egységes 3,300.− Ft-os ár (szervízdíjjal együtt)
kifejezetten kedvezményes.
A számos külföldi országban már nagy népszerűségnek örvendő
esemény pozitív fogadtatásra talált tavaly és idén tavasszal hazánkban is: a
legutóbbi Étterem Héten a vendégek száma 13.231 fő volt, ezzel a
kiadott helyek kb. 80 százaléka betelt. A sikeres programhoz most 30 további
fővárosi és vidéki étterem csatlakozott, köztük olyan éttermek, mint a
Kistücsök étterem (Balatonszemes), az Enoteca Corso (Pécs), a La Maréda (Győr),
vagy a 67 étterem (Székesfehérvár), az Imola Udvarház (Eger) és a Rosinante
étterem (Szigetmonostor) így a kezdeményezés országossá vált.
Az Étterem Hét ötlete eredetileg New Yorkból származik, ahol
a program olyannyira sikeres, hogy évente többször is megrendezik. A
DiningCity.com nemzetközi étterem ajánló a holland Étterem Hét népszerűsége
után Belgiumban is bevezette a programot, utána pedig Bécs, Sanghaj, Szingapúr,
Róma és Budapest következett.
A résztvevő éttermekben a helyek korlátozott számban vehetők
igénybe, éppen ezért érdemes a foglalási időszak elején körültekintően átnézni
az éttermek kínálatait, hogy a kulináris élményben minden érdeklődő az általa
preferált étteremben kaphasson helyet.
Az Étterem Hétre kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon lehet
asztalt foglalni szeptember 19-től, egy ún. real-time asztalfoglalásokat
számláló rendszerrel. Ez a szoftver pontosan számon tartja, hogy az adott
éttermekben melyik napra hány szabad hely áll még rendelkezésre − így a
résztvevő éttermek előre meghatározhatják, hogy a program keretében összesen
hány vendéget tudnak fogadni a speciális menükre. A vendég az étterem és dátum
kiválasztása után azonnali visszaigazolást kap e-mailben a foglalás
sikerességéről.
Fontos, hogy telefonon és személyesen nem lehet
asztalt foglalni, csakis a weboldalon keresztül.