2012. január 31.

Csicsóka krémleves kéksajttal és mandulával



Még mindig csicsóka, egy újabb leves.

Hozzávalók:
40 dkg csicsóka
4 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg kéksajt
csipet őrölt gyömbér
csipet frissen reszelt szerecsendió
só, frissen őrölt bors
2-3 ek szeletelt mandula

A csicsókát megtisztítom, kockára vágom és puhára főzöm a tejben. Hozza adom a tejszínt és leturmixolom. Fűszerezem sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval.
Tálaláskor a tányérba morzsolom a kéksajtot, rámerem a forró levest és rászórom a száraz serpenyőben enyhén megpirított mandulát.

Az Ős Kaján étterem receptje alapján.

4 megjegyzés:

sbobet írta...

Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks.sbo

Gabojsza írta...

Thank you! Unfortunately, I really don't know:-(

Seafalcon írta...

Ezt viszem, mert a csicsóka nagy kedvenc, és reményeim szerint jövőre sokkal több lesz, mint az idén!

Kata írta...

Nagyon szimpatikus :)