2012. január 26.

Magyar Konyha magazin és csángó csicsókaleves


Egy évvel ezelőtt adtam hírül, hogy megjelent a megújult Magyar Konyha gasztronómiai magazin. Most büszkén jelentem, hogy tegnap megjelent a 2012-es január-februári szám, benne 4 csicsóka receptemmel.



A négy csicsókás ételem: csicsóka aszalt paradicsomos, vargányás morzsában


disznótoros csicsókával és póréval, savanyúkáposzta ágyon


csicsókatorta


és a desszert: csicsókás panna cotta


Eredetileg készült még egy csángó csicsóka leves is, ez végül kimaradt a lapból, így annak receptjét fogadjátok szeretettel.


Hozzávalók 4 főre:
25 g vaj
1 fej vöröshagyma
arasznyi darab póré
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 paszternák
kis darab zeller
30 dkg csicsóka
1 liter alaplé
2 dl tejszín
2-3 ek tárkonyos ecet
1 ek ecetben eltett, aprított tárkony
só, bors

Elkészítés:
Egy finomra reszelt sárgarépát vajon megdinsztelünk, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és pórét és üvegesre dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. A csicsóka kivételével hozzáadjuk a többi aprított zöldséget és az egészet pár percig kevergetve pirítjuk, felöntjük az alaplével és főzzük 10-12 percig. Hozzáadjuk a kis kockákra aprított csicsókát és főzzük további 5-8 percig, míg a csicsóka és a zöldségek roppanós-puhák lesznek. Belekeverjük az aprított tárkonyt és ecetet, végül a tejszínt. Ha szükséges, igazítunk a fűszerezésen és tálaljuk.

A fotókat Bakcsy Árpád készítette, a recepteket megtaláljátok a Magyar Konyha magazin január-februári számában.


12 megjegyzés:

chriesi írta...

Nagyon tetszenek mind, de a panna cotta a kedvencem! :)) Én fagyit tervezek már jó ideje, de még nem volt rá időm.

Zsiri írta...

Gratulálok a megjelenéshez, nagyon jók :)

4Gyerek írta...

az a disznótoros.....hú, de ott van.

(látni ugye, hogy kannibál család vagyunk?)

Robert Nagy írta...

Még egyszer gratulálok a megjelenéshez! Nagyon tetszenek a képek és a receptötletek! Igen változatos és színes változatok csicsókára, nagyon szép! ;)

Gabojsza írta...

Még egyszer köszönöm, nagyon kedvesek vagytok! A fotók Bakcsy Árpádot dicsérik, a receptötletek nem annyira újak, némelyet csak csicsókásítottam :-)

Turák Kinga írta...

már, rápillantottam, van a kúton! Este tüzetesen megnézem, de ez a csicsókás panna cotta nagyon birizgálja a fantáziám!!!
ja és gratula!

Zsuzsanna írta...

Gratulálok én is! Ma böngésztem át az újságot, a vargányás-morzsás recepted nagyon tetszik. Az itt olvasható levesnek is örülök.

Dulmina írta...

Gratulálok a megjelenéshez, és köszönöm az itt közölt "ráadás" receptet. Az én ízlésemhez ez illik legjobban az öt közül, és olyannyira tetszik, hogy a hétvégén ki is fogom próbálni.

Gabojsza írta...

Köszönöm:-)
Dulmina, elárulod majd, hogy sikerült?

Max írta...

Gratulálok, nagyon szép receptek! Az a panna cotta, hmmmm.

tücsi írta...

Gratulálok, a megjelent receptjeidhez!:)

TeaRoom írta...

Gratulálunk, nagyon guszták! A disznótoros és a torta... hmmm! :)