Öregszem. Az utóbbi időben kevésbé hoznak lázba a „tegyünk bele egy
csavart” megoldások, mindinkább a régi, klasszikus ízekre vágyom. Dorka lányom
kőrözöttet kért, én meg a szuper-klasszikus változatot kevertem ki. Semmi csavar.
Hozzávalók 6-8 főre:
250 g tehéntúró
250 g juhtúró (brindza)
50 g puha vaj
2 kis fej salottahagyma, nagyon apróra
vágva
1 evőkanál tejföl
1 kiskanál mustár
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál édesnemes fűszerpaprika
só és frissen őrölt bors
A hozzávalókat kézi mixerrel habosra keverem,
1-2 órát hagyom a hűtőben összeérni az ízeket. Friss kenyérre, vagy pirítósra
kenve, zöldpaprikába töltve és szeletelve, vagy zöldséghasábokkal mártogatva
kínálom (ez esetben több tejfölt teszek bele, hogy krémesebb legyen az állaga
és lehessen mártogatni).