2012. január 30.

Klasszikus kőrözött



Öregszem. Az utóbbi időben kevésbé hoznak lázba a „tegyünk bele egy csavart” megoldások, mindinkább a régi, klasszikus ízekre vágyom. Dorka lányom kőrözöttet kért, én meg a szuper-klasszikus változatot kevertem ki. Semmi csavar.

Hozzávalók 6-8 főre:
250 g tehéntúró
250 g juhtúró (brindza)
50 g puha vaj
2 kis fej salottahagyma, nagyon apróra vágva
1 evőkanál tejföl
1 kiskanál mustár
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál  édesnemes fűszerpaprika
só és frissen őrölt bors

A hozzávalókat kézi mixerrel habosra keverem, 1-2 órát hagyom a hűtőben összeérni az ízeket. Friss kenyérre, vagy pirítósra kenve, zöldpaprikába töltve és szeletelve, vagy zöldséghasábokkal mártogatva kínálom (ez esetben több tejfölt teszek bele, hogy krémesebb legyen az állaga és lehessen mártogatni).