Olvastam egy sárgarépalekvár receptet, kardamommal és
rózsavízzel volt ízesítve. Na, ez pont nekem való, mostanában bolondulok a
kardamomért. Megfőztem, de tettem bele lédús, édes vörös grapefruitot is, igazán kedvemre való lett a végeredmény, még ha kicsit bébipapisabb is a kinézete, mint egy klasszikus lekvárnak.
Hozzávalók:
4 nagy vörös grapefruit, kifilézve
70 dkg demerara nádcukor
fél mokkáskanálnyi őrölt karadamom
100 ml rózsavíz
1 citrom leve és reszelt héja
A sárgarépákat megtisztítom, lereszelem (vagy késes
aprítóban végzek vele) és kevés vízben, a grapefruit filékkel, a kardamommal és
a cukorral, kevergetve, 15-20 perc alatt puhára párolom. Blenderben vagy
botmixerrel pürésítem, belekeverem a citrom reszelt héját és a levét, a
rózsavizet, felforralom, belekeverem a zselésítőt és 5 perc alatt összefőzöm. Forrón
sterilizált üvegekbe töltöm, lezárom és 5-10 perc fejre állítás után
száraz dunsztban hagyom kihűlni.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.