Kései nyaralás, kettesben ÉP-vel. Pár nap az egész,
de hónapokra feltölt…
Ránckisimító, lélekemelő nyaralás ez, reggelire öbölben
elfogyasztott burekkel,
napozással, pancsolással, bolondozással,
jóízű délutáni
alvásokkal, nagy beszélgetésekkel, finom vacsorákkal, jéghideg rozé pezsgőkkel.
ÉP által gyártott mini grillsütőn
sütöttünk makrélát és aranydurbincsot (orada).
A grillezett makréla minden tengerparti nyaralás
kötelező kelléke, aranydurbincsot most ettünk először, az egyik legízletesebb hal, amit ezidáig kóstoltunk, a gerincét könnyű eltávolítani, szinte szálkamentes.
Az orada (aranydurbincs) tengeri hal, kopoltyúfedőjén hosszúkás
aranyszínű sáv vonul végig, homlokán aranysárga szalagot visel, oldalain pedig
aranyfényű sávok futnak. A halpiacon kérésünkre megpucolták, és kibelezték
a halakat, így azzal már nem kellett bajlódni:-) A tisztított halat megmostam,
kívül-belül sóztam-borsoztam, a hasukba tettem egy-egy ág rozmaringot (a
szállásunk teraszát szegélyező sövényből), friss petrezselymet és
citromszeletet, majd faszén parázson meggrilleztük.
Sülés közben (rozmaringággal) megkenegettem olívaolajjal, meglocsoltam pezsgővel.
Ugyanígy jártam el a makrélákkal is,
Amikor készen voltak, olívaolajjal meglocsolva, citrommal
megspriccelve, muzsdéjjal, édesköményes salátával ettük.
Még több kép és beszámoló (nem csak a nyaralásról) a Facebook oldalamon.
Még több kép és beszámoló (nem csak a nyaralásról) a Facebook oldalamon.