2011. szeptember 21.

Mindszent Havi mulatság, 2011. október 8-9



Második alkalommal rendezik meg Bodrogkeresztúron 2011. október 8-9-én a Mindszent Havi Mulatságot, melyen a helyi érdekeltségű kézművesek látják vendégül, és ismertetik meg az érdeklődőkkel a települést. Bodrogkeresztúr sokkal több attól, amit a sietős átutazó lát:  a bronzkor óta lakott faluban él szobrász, fotóművész, kézművesek és természetesen elhivatott borászok.
Közvetlenül a település mellett folyik a kiválóan hajózható Bodrog, a természetvedelmi területnek számító ártéren pedig sok vizimadár lelte meg élőhelyét.

A kiváló borok - helyi ételek, kézművesek – szüret és aszúszedés, sétahajózás a Bodrogon idegenvezetéssel, kiállítások, egész napos programok, népi játékok, madárles, gyerekfoglalkozások várják az idelátogatót.
Délután Szarka Gyula (Ghymes) “Bor és lányka” című koncertje, este Táncház, ameddig a jó kedv tart!
Kóstoltat: Bott Pince,  Füleky, Dereszla,  Patricius, Puklus, Tokaj Nobilis, Breitehbach, Bodrog Borműhely,

Bemutatkozik a  Pántlikás Biokertészet és a Borecet Manufaktúra  is, ez utóbbi  legújabb termékeit, a balzsamecet és a kétféle (furmint és aszú) mézes ecetét mutatja be. 
Az ecetmanufaktúránál Mindennapi Manna által készített ecetes ételeket lehet majd megkóstolni (a menü már kész van, csupa-csupa finomság, a tesztelők máris ódákat zengenek pld. az aszúecetes sült birsről).

14 éven aluliaknak ingyenes a részvétel, e kor fölött 2.000 Ft/fő (elővételben 1.500 Ft/fő)  a belépőjegy ára, mely tartalmazza a programokon való részvételt, és pincészetenként egy bor megkóstolását.
Irány Bodrogkeresztúr!