2011. szeptember 19.

Szőlős-szilvás nyúl


Vasárnap szilvát szedtünk, meg szőlőt, ebédre nyulat terveztem, lett belőle szőlős-szilvás nyúl. Igazán szezonja van:-)

Hozzávalók 4 főre: 
4 nyúlcomb
5 dkg vaj
2 dl száraz fehérbor
1 fej (pucolatlan) + 2 gerezd fokhagyma
1-2 ág friss kakukkfű
1 ágacska rozmaring
3-4 levél zsálya
1 babérlevél
só és frissen őrölt bors
10-15 szem szilva
1 fürt csemegeszőlő

Sózom, borsozom a tisztított húst, és bedörzsölöm a házi darált paprikakrémmel. Fedeles cserépedénybe teszem a kakukkfűvel, a 2 gerezd zúzott fokhagymával, babérlevéllel, a zsályával, a rozmaringgal, 1 vízszintesen elfelezett fej pucolatlan fokhagymával, a vajjal és a borral együtt. Lefedve, 160 fokra előmelegített sütőbe, 50-60 percig sütöm, közben egyszer megfordítom a húsokat. Ezt követően hozzáadom a magozott szilvát, a szőlőszemeket és 250 fokon még 20-25 percig, a szaftjával locsolgatva sütöm, míg szépen megpirul. Tejszínes krumplipürével tálalom.

Tündér ötlete alapján.