Minap megint belefutottam egy jó drága és jó sz@r fagyasztott halfilébe (úgy kell nekem, ha nem tanulok az előző esetekből). Nem esett szét sütés közben, de annyi levet eresztett, hogy benne nem is maradt nedvesség, nem volt egy kulináris élmény, a hozzá készített különleges ribizliszósz ellenére sem. A maradékot (mivel már felengedett) bevágtam az aprítóba és halfasírtot készítettem, ez már egészen ehetőre sikeredett.
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg halfilé
1 tojás
tengeri só
citrombors (Naschmarkt-i beszerzés, de biztosan itthon is kapható, ha máshol nem, hát a Culinarisban)
1 fej vöröshagyma, aprítva
fél sóban eltett citrom héja, aprítva
20 dkg halfilé
1 tojás
tengeri só
citrombors (Naschmarkt-i beszerzés, de biztosan itthon is kapható, ha máshol nem, hát a Culinarisban)
1 fej vöröshagyma, aprítva
fél sóban eltett citrom héja, aprítva
fél csokor petrezselyem, aprítva
1 gerezd fokhagyma, reszelve
(házi) zsemlemorzsa
(házi) zsemlemorzsa
A halfilét robotgéppel aprítom, majd hozzáadom a tojást, hagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet, marokkói citromot, citromborsot, sót és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható massza legyen. Alaposan összedolgozom, pingpong labdányi golyóbisokat formázok belőlük, kissé ellapogatom és sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm. Paradicsommal szép és jó.