2010. június 7.

Aszalt paradicsomos morzsával töltött gomba


Nem szép, de nagyon finom…

Hozzávalók 2 főre főételnek, vagy 4 főre köretnek:
30 dkg barna csiperke (én 5-6 cm átmérőjű, falatnyi gombákat használtam)
1-2 szelet szikkadt kenyér
fél marék aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
pár szál zöldpetrezselyem
1 ek frissen reszelt parmezán
kevés reszelt citromhéj
pár ek olívaolaj

A gombákat megmosom, megszárítom, kipattintom a tönkjüket és egy kivajazott sütőtálba sorakoztatom. A szikkadt kenyér héját levágom és a kenyérbélből, aprított aszalt paradicsomot hozzáadva, konyhai robotgépben morzsát készítek belőle, ezt összekeverem a reszelt fokhagymával, aprított petrezselyemmel, egy kevés frissen reszelt parmezánnal és némi reszelt citromhéjjal. Sózom, tekerek bele borsot, meglocsolom egy kis extra szűz olívaolajjal (ettől összeáll) jól összekeverem, a gombákba töltöm és 20 perc alatt, 180 fokos sütőben megsütöm. Könnyű, nyári ebéd, vagy köret grillezett hús mellé.