Ezt a süteményt saját kútfőből dobtam
össze annak apropóján, hogy volt 5 db, felhasználásra váró tojásfehérjém. Volt
egy bontott üveg cukormentes, jó savanykás szeder-meggy lekvárom, azt is
kevertem bele és annak ellenére, hogy nem emelkedett meg túlságosan, jó kis
süti lett, gyorsan elkészült és gyorsan el is fogyott.
Hozzávalók (egy kb. 20×25 cm-es tepsihez):
5
tojás fehérje
15
dkg cukornak megfelelő édesítőszer
4
púpozott evőkanál zabpehely liszt
8
g sütőpor
150
ml cukormentes mandulatej
50
ml szőlőmagolaj
2-3
evőkanál gyümölcslekvár (nálam most cukormentes szeder-meggy)
A
tojásfehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verem, majd belekeverem a
sütőporral elkevert zablisztet, a lekvárt, a kókusztejet és olajat, csomómentesre
dolgozom és sütőpapírral bélelt tepsibe simítom.
180 °C-ra előmelegítet sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöm (tűpróbával
ellenőrzöm).
Kockákra
vágva kínálom.