Imádom
a fodros kelt. Most nem chips lett belőle, hanem egy finom minek is nevezzem? Fasírtnak nem fasírt, mert az nálam golyó, nem
korong alakú. Ropogósnak sem nevezném, mert az állagát tekintve nem annyira ropogós, az
íze viszont már nyersen is nyerő volt, megsütve pedig még jobb!
Vegán
nagylányom is imádná.
Hozzávalók
kb 10-12 darabhoz:
3-4
levél fodros kel (cavolo nero)
1
konzerv csicseriborsó
fél
citrom leve
4
gerezd fokhagyma
1
csokor zöldpetrezselyem
3-4
evőkanál liszt csicseriborsóliszt
ízlés
szerint só és frissen őrölt bors
kevés
olívaolaj a sütéshez
A fodros kel leveleiből eltávolítom a levelek erét, arra nincs szükség. Megmosom és salátacentrifugában megszárítom a leveleket, majd az olaj és liszt(ek) kivételével, a többi hozzávalóval egy késes konyhai robotgépbe teszem és összedolgozom. Hozzáadom a liszte(ke)t és azzal is átkeverem, a lényeg, hogy könnyen összeálló masszát kell kapnom.
Felforrósítok egy kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben és fagyis
kanállal beleadagolom a masszát a serpenyőbe, (ha nincs kéznél fagyis kanál,
nedves kézzel egyforma méretű korongokat formázok a masszából), a kupacokat ujjnyi
vastagra lelapogatom és oldalanként 5-6 perc alatt aranybarnára sütöm. Salátával,
főzelékkel, magában, vagy szendvicsbe téve is isteni.