Volt
2 gumó édesköményem, parmezános chips lett belőle. Annak, aki szereti az
édeskömény ízét érdemes nagyobb mennyiséget készíteni egyszerre, mert nagyon eteti magát…
2 édeskömény gumó
2 evőkanál olívaolaj
3-4
evőkanál reszelt parmezán sajt
só
és frissen őrölt bors
Az édesköményt megtisztítom, a zöldjét félreteszem (díszítésre), a gumókat vékonyra gyalulom és egy rétegben sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom. Megspriccelem olívaolajjal, megszórom finomra reszelt parmezánnal, átkeverem, és újra megszórom parmezánnal, hogy az olívaolaj és parmezán bevonja a szeletek mindkét oldalát. Betolom a 175 Celsius-fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a szeletek ropogósra sülnek és a szélük kezd pirulni. Kiveszem, megszórom sóval, tekerek rájuk frissen őrölt borsot és a félretett édeskömény zöldjével díszítve tálalom. Magában is isteni, de köretnek sem utolsó, egy szelet sült hal mellé.