Tavaly
tavasszal elvégeztem egy sajtkészítő tanfolyamot Kecskeméten, így különösen
örültem mikor rátaláltam a Cser Kiadó gondozásában nemrég megjelent Házi
készítésű tejtermékek című könyvére.
A
szerzők - Eva Maria Lipp és Eva
Schiefer - maguk is lelkes háziasszonyok, lépésről lépésre elmagyarázzák,
hogyan készíthetünk friss termelői tejből mindenféle házi tejterméket. A
pontos leírások és a fotók borítékolják a sikert.
Az alapismeretek elsajátítása után megtudhatjuk, hogy készítsünk finom aludttejet, joghurtot és kefirt, túrót és friss sajtokat, lágy,- és kemény sajtokat, írót és natúr, vagy ízesített vajakat.
Ötletes recepteket is találunk a könyvben, melyek az elkészített tejtermékeket használják alapanyagul.
Az alapismeretek elsajátítása után megtudhatjuk, hogy készítsünk finom aludttejet, joghurtot és kefirt, túrót és friss sajtokat, lágy,- és kemény sajtokat, írót és natúr, vagy ízesített vajakat.
Ötletes recepteket is találunk a könyvben, melyek az elkészített tejtermékeket használják alapanyagul.
Ha
kacérkodsz a saját készítésű joghurt, kefir, túró vagy sajt készítésével, ez a
könyv nagy segítséget nyújthat! Nincs más tennivaló, mint találni egy
megbízható, jó minőségű teljes tejet értékesítő gazdára, beszerezni néhány
eszközt és alapanyagot és már indulhat is az adalékanyagoktól mentes
tejtermékek otthoni készítése.
Eva Maria
Lipp - Eva Schiefer - Házi
készítésű tejtermékek
Cser Kiadó, 2019
104 oldal
2995.-Ft
104 oldal
2995.-Ft