Kellemesen
savanykás, igazán jóízű reggeli juice született ebből a pár hozzávalóból a
lassú présem* segítségével.
Hozzávalók:
1 nagy narancs
1 kígyóuborka
fél citrom (vagy lime)
fél szál rebarbara
1 cékla
A hozzávalókat megmosom, a citromot, céklát és narancsot meghámozom, mindent felaprítok akkora darabokra, hogy a lassú prés garatnyílásán beférjen, majd kipréselem (kétszer, hogy garantáltan minden levet kinyerjek). Ha nem fogy el azonnal, üvegedényben (egy csatos üvegben, vagy üvegkulacsban), lezárva, max. 24 órát tárolom a hűtőszekrényben.
Hozzávalók:
1 nagy narancs
1 kígyóuborka
fél citrom (vagy lime)
fél szál rebarbara
1 cékla
A hozzávalókat megmosom, a citromot, céklát és narancsot meghámozom, mindent felaprítok akkora darabokra, hogy a lassú prés garatnyílásán beférjen, majd kipréselem (kétszer, hogy garantáltan minden levet kinyerjek). Ha nem fogy el azonnal, üvegedényben (egy csatos üvegben, vagy üvegkulacsban), lezárva, max. 24 órát tárolom a hűtőszekrényben.
Fenti
mennyiségből 900 ml juice lett összesen 211 kcal, 7 g fehérje, 47 g ch, 1 g
zsír volt benne.
* Lassú prést
használva, akár 30-40%-kal több zöldség, vagy gyümölcslevet kapok, és
ugyanennyivel több vitamint és más beltartalmi értéket, egy hagyományos
gyümölcscentrifugához képest. A pohárban az ital idővel sem válik szét, homogén,
selymes, krémes állagú, már ránézni is jó. A hideg préselés miatt az ízek,
illatok intenzívebbek. A lassú prések megbirkóznak leveles zöldségekkel is
(spenót, mángold, káposzták), friss fűszernövényekkel, kifacsarják az összes
levet a répából, zellerből, céklából. Működésük sokkal halkabb, könnyen
tisztíthatók és nem utolsó sorban jóval kevesebb helyet foglalnak a
konyhapulton.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.