2019. június 5.

Könyvajánló: Házi kenyerek, péksüteményekHa hozzám hasonlóan szereted tudni, mit eszel, és kerülöd az adalékokkal teletömött péktermékeket, akkor a Cser Kiadó gondozásában nemrég megjelent Házi kenyerek, péksütemények című könyv tökéletes eszköz arra, hogy végre bátrabban kezdj el otthon kenyereket, és péksüteményeket sütni a saját, és családod örömére.

Sok, jobbnál-jobb kenyeres könyv van a piacon, ez mégis különleges. Nekem egyből szimpatikus volt, mert tele van olyan receptekkel, amiket elolvasás után azonnal ki akartam próbálni.
Rusztikus zsemlék és zöldséges bagettek, édes és sós péksütemények, kreatív, különleges kenyerek receptjei sorakoznak a könyvben az alapvető tudnivalók után.

Fázisfotók segítségével új formázási technikákat sajátíthatunk el és szuper ötleteket kapunk a különböző sós, pikáns, édes és zöldséges töltelékekre is. Biztos vagyok benne, hogy még azok is találhatnak benne új ötleteket, akik már a kisujjukból rázzák ki a kenyérsütés tudományát. 

Sütöttél már csalános kenyeret? És káposztás bagettet? Na, az ilyen ötletektől jövök én lázba, ha kézbe veszem ezt a könyvet.

Megismerhetjük a gabonafajtákat, a lisztek tulajdonságait, megtanulhatjuk a kovászkészítést és azt is, mikor érdemes szárított élesztőt használnunk.  Megtanulhatjuk a tésztakészítést lépésről lépésre és egyfajta szemléletre tanít, azzal bíztatva, hogy kísérletezzünk bátran a tésztákkal és töltelékekkel. Hétköznapokra és ünnepekre való egyszerű receptekkel, hasznos sütési tanácsokkal és ötletekkel is ellát a két szerző - Ingrid Fröhwein és Eva Maria Lipp, akinek tejtermékes könyvét is szívesen forgattam.

Kedvezményesen itt lehet megvásárolni a könyvet.

Ingrid Fröhwein - Eva Maria Lipp - Házi kenyerek, péksütemények
Cser Kiadó, 2019
104 oldal
2995.-Ft