2016. október 13.

Mindenmentes sültkarfiol krémleves és egy könyvajánló


Nóri könyve mindenmentes. Azaz egyik receptjében sincs hús, glutén, cukor, tejtermék, tojás, és még a 160 grammos diétába is illeszthető. Hogy akkor mi van benne? 70 olyan recept, ami nem mentes az ízektől - zamatoktól, és egészséges összetevőktől. A sok „mentes” címke között az ételek tartalmasságán van a hangsúly, a teljes értékű, tápláló alapanyagokon.


A könyv szerzője - Dr. Andrási Nóra  -a korábbi egészségtelen életmódot felszámolva ma már egy sokkal teljesebb, minőségibb életet él, a megtett utat blogján is végig kísérhettük. Legnépszerűbb receptjeit csokorba szedte, kiegészítette eddig meg nem jelent izgalmas, új receptekkel és megszületett a könyv, amit bárhová magával vihet, ajándékba adhat, vagy a konyhában forgathat minden lelkes olvasója.
A könyv elején a bevásárlólistán semmi beszerezhetetlen alapanyagot nem találtam és bankot sem kell rabolni ahhoz, hogy megvegyük a szükséges alapanyag-készletet.  A recepteket elnézve meg nincs hiányérzetem, szinte fel sem tűnik, hogy mindegyik tényleg mindenmentes… egyik kedvencem a mogyorós keksz, a másik pedig az alábbi sültkarfiol krémleves, amit el is készítettem.

Hozzávalók 6 adaghoz:
1 kg karfiol
1 konzerv (400 ml) kókusztej
fél liter zöldség alaplé
1-2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 kiskanál curry por
fél-fél kiskanál szárított citromhéj, őrölt kömény és chili
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
kis csokor petrezselyemzöld

A karfiolt rózsáira szedem és nagyjából egyforma darabokra fazonírozom, hogy sütés közben egyszerre készüljenek el. Sütőpapíros tepsire teszem, meglocsolom kevés olívaolajjal és megsózom, majd 30-35 perc alatt megsütöm 200 °C-ra előmelegített sütőben. Akkor jó, ha a széle kezd pirulni. Valamennyit félreteszek levesbetétnek, a többi karfiolt botmixerrel, vagy blenderben pürésítem a fűszerekkel és a többi hozzávalóval (az alaplevet előzőleg összeforralom a kókusztejjel). Tálaláskor apróra vágott friss petrezselyemmel megszórom (opcionális).
 
Gondolnád, hogy egy tányér ilyen fincsi levesben csak 10 g szénhidrát van?

Dr. Andrási Nóra – Mindenmentes
BOOOK KIADÓ KFT
2016
160 oldal
4990.-Ft


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez: itt. Kattintsd a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Az Instagramon gabojszagyepes néven találsz meg.