2010. július 28.
Kecskesajtos újburgonya saláta
Semmi különös, csak egyszerűen jó. Nagyon!
Hozzávalók 2 főre:
fejenként 4-6 db, tojás méretű újburgonya
durva só és frissen őrölt bors
1 teáskanál dijoni magos mustár
1 evőkanál balzsamecet (körte balzsamot használtam)
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
15 dkg friss, krémes kecskesajt
1 főzőhagyma, finomra aprítva
2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
A krumplit alaposan megmosom és enyhén sós vízben 10-12 perc alatt puhára főzöm. Leszűröm és hagyom kicsit hűlni, majd meghámozom és felkockázom.
Összekeverem a balzsamecetet a mustárral, az olívaolajat lassan, egyenletesen keverem hozzá, mintha majonézt készítenék. Sózom, borsozom és hozzákeverem az elmorzsolt friss kecskesajtot, majd belekeverem a hagymát, a burgonyát és megszórom a petrezselyemmel.
Azonnal tálalom.
Martha Stewart recept.
Címkék:
balzsamecet,
hagyma,
kecskesajt,
krumpli,
mustár,
olívaolaj,
petrezselyem,
saláta