2010. július 18.

Mángoldos-baconos újburgonya saláta


A mángold itt nem főszereplő, mégis viszi a prímet. Fenséges meleg saláta.

Hozzávalók 2 főre:
fejenként 4 db, tojás méretű újburgonya
durva só és frissen őrölt bors
1 csokor mángold levél
10 dkg kockázott bacon
1 kiskanál extra szűz olívaolaj
1-2 főzőhagyma, vékonyra szeletelve

A krumplit alaposan megmosom és enyhén sós vízben 10-12 perc alatt puhára főzöm. Leszűröm és hagyom kicsit hűlni, majd mindegyiket meghámozom és elnegyedelem.
A minimális olívaolajon pirosra sütöm a bacon kockákat, szűrőkanállal kiszedem, majd a serpenyőben maradt ízes zsiradékra rádobom a hagyma szeleteket, pár perc múlva a kicsit összeaprított, előzőleg jól megmosott és lecsepegtetett mángold leveleket. Tekerek rá borsot és hagyom, hogy a mángold kicsit összeessen, majd belekeverem a negyedelt burgonyát és hagyom összemelegedni. Azonnal tálalom.

6 megjegyzés:

Nem vagyok mesterszakács írta...

Hú, ez nagyon jól néz ki! A szakavatott szem, az ízeket is érzi:-)

Mónika írta...

Nagyon tetszik! Csupa frissesség!

"saját levében" írta...

Mángold for president!

Bianka írta...

Fenséges főleg a finom bacon miatt

Gabojsza írta...

Bianka, megkockáztatom, hogy bacon nélkül is finom. Tény, hogy a bacon íze sokat dob rajta. A héten el fogom készíteni bacon nélkül is, húst nem evő rokonaimnak, majd referálok:-)

Lévai Mariann írta...

elkészítettem én is. igaz mángoldom nem volt itthon, ezért spenótlevelekkel pótoltam. illetve a krumplit sem pucoltam meg. hanem egy kicsit megsütöttem. isteni volt. tökéletes ebéd:)