2010. július 27.

Mángoldos cukkini leves kókusztejjel és zöld curry-vel


A legjobb leves, amit az utóbbi időben készítettem! Kellően fűszeres, csípős, és igen, ebben is van mángold. Lesz is egy darabig sok mindenben, amit készítek, mert a kert ontja a zsenge mángold leveleket és nagyon szeretjük. Mind a négyen.

Hozzávalók 4-6 adaghoz:
2 evőkanál. olívaolaj
1 fej hagyma, kockázva
2 (nálam most sárga) cukkini, reszelve
1 nagy csokor friss mángoldlevél
2 evőkanál. zöld curry paszta
1 nagy doboz kókusztej (
só, ízlés szerint
pirított kenyérkockák és friss korianderzöld a tálaláshoz

Egy fazékban felmelegítem az olívaolajat, hozzáadom a hagymát, megsózom és üvegesre párolom. Rádobom a jól megmosott, csíkokra vágott mángold leveleket, majd ha összeestek a hőtől, hozzáadom a lereszelt cukkinit és pár percig kevergetve dinsztelem. Egy kis tálban elkeverem a zöld curry pasztát pár evőkanálnyi vízzel, ráöntöm a zöldségekre, elkeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy 1-2 cm-el ellepje azokat. Lassú tűzön főzöm, max. 10 percig, leveszem a tűzről, belekeverem a kókusztejet, majd merülő mixerrel tessék-lássék módjára kicsit össze turmixszolom, megkóstolom és ha kell, megsózom.
Krutonnal és friss koriander levelekkel illene tálalni, de korianderem nem volt, a kruton meg elfogyott a fényképezkedésig.

Innen merítettem ötletet.

3 megjegyzés:

Judit írta...

Hát, ha mind a négyen szeretitek-akkor haza jött a Nagylány!

Gabojsza írta...

Bizony, itthon van végre:-)
Hosszó félév volt mindkettőnknek...

Rossamela írta...

Gabojsza, ez nagyon jó recept! A krémleves részében elhasználtam egy csomó apró maradék zöldséget: fél cukkinit, egy szem karalábét, egy húsos zöld paprikát, zellerzöldet. Betétnek pedig blansírozott zöldbabot, nagyon finom lett, köszi az ötletet!