2010. július 29.

Fehérbab hummusz mángolddal


Szeretjük a hummuszt – mármint a klasszikus, csicseriborsósat, de ahogy pesto-t is sokfélét készítek, most a hummuszt is megvariáltam és fehérbabból készítettem. Finom lett nagyon és – mily meglepő – került bele egy kevés mángold is, hogy ne legyen már olyan sápadt a színe:-)

Hozzávalók
1 konzerv fehérbab
kb fél dl olívaolaj
fél citrom leve
1 evőkanál Tahini (szezámkrém)
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss, zsenge mángoldlevél
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

A babkonzervet felbontom, a levét leszűröm, a babot leöblítem, hagyom lecsöpögni, majd egy konyhai késes robotgépbe költöztetem. Hozzáadom az olívaolajat, citromlét, tahinit, fokhagymát, az apróra vágott mángold leveleket és az egészet simára, krémesre pürésítem.
Ízesítem sóval, borsal és még egyet keverek rajta.
A kész hummuszt egy tálba teszem és hagyom 30 percig hidegen (hűtőben), hogy összeérjenek az ízek.

Friss sülthagymás kenyeret és hasábokra vágott zöldséget adtam mellé.

3 megjegyzés:

Ildy írta...

Ez tetszik! A mángolddal többször találkoztam mostanában, még sosem ettem. Tesóm ültetett belőle valamennyit, továbbítom neki a recepted, ha nem bánod:)

GasztroRéka írta...

Olvasom a mángoldos receptjeidet,és sajnos én sem kóstoltam még. Mihez hasonlít az íze? A család jól bírja?:)
Utána néztem magas az A-, B1-, B2- és C-vitamin tartalma,foszfort, káliumot, kalciumot, vasat és magnéziumot tartalmaz.

Gabojsza írta...

Ildy, csak nyugodtan:-)
Réka, a család jól bírja, mostanig nem panaszkodott, persze mosolyognak, mikor kiderül, hogy na, eebben is van mángold...
Az ízét úgy képzeld el, mint egy luxus spenótét, amit spárgával kereszteztek. Nagyon, nagyon finom!