2009. december 31.

Pestos, leveles rúd


Nem kell más hozzá, csak némi pesto, meg egy csomag leveles tészta.
A képen látható ruccola pestoval készült, de a pesto bármely fajtájával jó lehet. Megkockáztatom, hogy még az sem szentségtörés, ha jó minőségű bolti pestoval készül (azért abban amit én csinálok, tudom mi van).

Leveles tészta leteker vagy vékonyra kinyújt, pestoval megken, félbehajt (így a pesto belülre, középre kerül), derelyevágóval, vagy késsel másfél-két ujjnyi széles csíkokra vág, csíkokat kissé megteker, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztat, 220 fokos sütőben pirulásig süt. Kész!

Egyéb szilveszteri asztalra való ötletek itt és itt.

4 megjegyzés:

Moha írta...

Ez megint szenzációs ötlet! Én legutóbb a paradicsomszósz-sajt verziót sütöttem ilyenből, de a kicsi lányom pesto imádó,el fogom készíteni.Köszi!
Boldog új évet nektek!

Gabojsza írta...

Köszi, Nektek is!:-)

Eszter írta...

Egy baráti iszogatós estére csináltam, rögtön dupla adaggal kezdtem, nem csalódtam.. egyszerű, de nagyszerű, bor, sör mellé kiváló. Figyelnem is kellett, hogy ne a sajátomból egyek a legtöbbet. :) Köszönöm! :)

Névtelen írta...

Épp ma készítettem ilyet. Füstölt szalonnát és a másik adagba meg sajtot reszeltem. Isteni finom. Itt az este és már nincs belőle.ELFOGYOTT! :-(