Délben sem volt igazán sok időm ebédkészítésre, így egy újabb „kevés munka- finom végeredmény” változat győzött.
Hozzávalók 3 személyre:
csirke alsócomb
szárnyas fűszerkeverék
szárított oregáno
csiperke gomba (kb fél kg)
főzőhagyma (5 db)
kevés olaj
kb1 dl bor
csirke alsócomb
szárnyas fűszerkeverék
szárított oregáno
csiperke gomba (kb fél kg)
főzőhagyma (5 db)
kevés olaj
kb
Egy sütőtálat kikentem kevés olajjal, beletettem a megfűszerezett csirkecombokat, rászórtam a megmosott egész gombát és a negyedelt hagymákat. Megszórtam szárított oregánóval, meglocsoltam borral (most éppen egy finom Kékfrankos rosé volt bontva), letakartam alufóliával és betettem az előmelegített sütőben, ahol 230 fokon süldögélt kb 1 órán át Eltávolítottam a fóliát és addig sütöttem tovább, míg szép pirosak lettek a combok. A gomba és a sült hagyma volt a körete. Nem szép, de mennyei az íze!...