2007. május 29.

Pünkösdi királyság


Jó érzés, ha az embernek nagy a baráti köre. Hétközben mindenki hajt, de hétvégén szívesen összejövünk, beszélgetünk, borozgatunk, közösen főzünk és eszünk. Ez a pünkösdi hétvége kezdődött pénteken Kati barátnőmnél aki 40 éves fejjel újra (fő)iskola padba ült és most ünnepeltük meg azt, hogy befejezte az első évet, minden vizsgáján sikeresen túl van. (Büszke vagyok rá!) A terasz-party menüje: wokban készült lecsó és grillezett húsok, csőben sült zöld spárga és karfiol, kapros-öntetes újkáposzta saláta, desszertnek pedig általam sütött 15 perces csokis kuglóf. (recept itt). Mindezt, mivel nagyon éhesek voltunk megelőzött egy kevés házi kolbász lila hagymával és néhány kocka olívaojajban érlelt házi sajt, amit Kati anyósa saját maga készít és amit, alkalomhoz illően jéghideg száraz pezsgővel öblítettünk le. (Képek sajnos nem készültek…) Folytattuk vasárnap egy tanyabulival, bográcsban készült birkapörkölttel és este felé szarvas gulyással, meg mindenféle finom süteménnyel. Mind közül (nálam) a nyerő egy linzertésztás meggyes volt, ha elkészítem, bemutatom. Vasárnap (gyomor)pihentető nap volt. Délután már egyre gyakrabban keveredett egy-egy családtag a konyha fele, hogy mikor és mit eszünk? És mivel volt egy igen érett darab kékpenészes sajtom, amit már illet volna elpusztítani, készült egy kéksajt mártásos karaj tepsis hagymás újkrumplival. (recept itt) Hétfőn reggel pedig kivonultunk a szüleimhez, akik földi paradicsomban laknak(a fenti kép kertjükben készült)
Náluk grilleztünk Erdélyből hozott mititei-t (sertés-marha és bírkahúsból készült kolbászkákat), töltött gombát (recept itt) és cukkinit. Vacsora már nem nagyon kellett senkinek, keddtől meg lehet újra diétázni!