2020. április 24.

Spenótos sajttal töltött portobello gomba



Imádjuk a töltött gombát, szoktam is készíteni több félét, általában azzal töltöm, amit épp találok a hűtőben. Volt itthon egy doboz cottage cheese (ami kinézete ellenére nem rögös túró, hanem sajtkészítmény), a fagyasztóban mindig akad spenót (azt a fajtát szeretem a legjobban, amit nem egy tömbben fagyasztanak le, hanem kis golyókká formázva a leveleket, így ha kevesebbre van szükségem egy recepthez, nem kell beáldozni egy fél kilónyit), mini mozzarella is általában van itthon, így ezekből lett egy jó kis meleg előétel. Ha könnyű vacsorának szánnám, dupla adaggal számolnék.

Hozzávalók 4 adag előételhez vagy 2 vacsora adaghoz:
4 db portobello gomba, tönk nélkül
100 g friss cottage cheese
100 g fagyasztott spenót
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
125 g mini mozzarella
friss zöldfűszer (nálam oregánó)
koktél paradicsom a tálaláshoz (opcionális)

Egy serpenyőben, közepes lángon felolvasztom a spenótot, sózom, borsozom, és belereszelem a fokhagymát és hagyom, hogy elfőjön a leve. Belekeverem a cottage cheese-t és némi aprított oregánót. Betöltöm a keverékkel a gombafejeket, enyhén kiolajozott sütőtálba teszem, mindegyik tetejére teszek 4-5 db (elfelezett) mini mozzarella golyót és betolom az egészet a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre, illetve addig, míg a mozzarella a tetején kezd pirulni. Szeletelt koktél paradicsommal és friss oregánóval díszítve tálalom.

A gombáért köszönet a CHEF gombának!

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz