Imádjuk
a töltött gombát, szoktam is készíteni több félét, általában azzal töltöm, amit
épp találok a hűtőben. Volt itthon egy doboz cottage cheese (ami kinézete ellenére
nem rögös túró, hanem sajtkészítmény), a fagyasztóban mindig akad spenót (azt a
fajtát szeretem a legjobban, amit nem egy tömbben fagyasztanak le, hanem kis
golyókká formázva a leveleket, így ha kevesebbre van szükségem egy recepthez,
nem kell beáldozni egy fél kilónyit), mini mozzarella is általában van itthon,
így ezekből lett egy jó kis meleg előétel. Ha könnyű vacsorának szánnám, dupla
adaggal számolnék.
Hozzávalók
4 adag előételhez vagy 2 vacsora adaghoz:
4
db portobello gomba, tönk nélkül
100
g friss cottage cheese
100
g fagyasztott spenót
2
gerezd fokhagyma
só,
frissen őrölt bors
kevés
olívaolaj
125
g mini mozzarella
friss
zöldfűszer (nálam oregánó)
koktél paradicsom a tálaláshoz (opcionális)
koktél paradicsom a tálaláshoz (opcionális)
Egy
serpenyőben, közepes lángon felolvasztom a spenótot, sózom, borsozom, és
belereszelem a fokhagymát és hagyom, hogy elfőjön a leve. Belekeverem a cottage
cheese-t és némi aprított oregánót. Betöltöm a keverékkel a gombafejeket,
enyhén kiolajozott sütőtálba teszem, mindegyik tetejére teszek 4-5 db
(elfelezett) mini mozzarella golyót és betolom az egészet a 180 Celsius-fokra
előmelegített sütőbe 18-20 percre, illetve addig, míg a mozzarella a tetején
kezd pirulni. Szeletelt koktél paradicsommal és friss oregánóval díszítve
tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.