2019. december 3.

A Legjava



Rohanós napokat élek. Elkezdődött az év utolsó hónapzárása az irodában, közben lázasan készülök a Karácsonyra. Kilenc napig tizennégyen ülünk majd asztalhoz, tervezem a menüt, gyűjtöm az ötleteket.  Ilyenkor jól jön ebédre (vagy vacsorára) egy gazdag leves, vagy bármi olyan, amit pár perc alatt asztalra lehet tenni, finom, és tápláló. Minap grillezett sajtra vágytam, amire egy isteni finom, rozmaringos meggy chutney került, a Legjavából.

Hogy mi az a Legjava? Mindenféle adalékanyag, színezék és tartósítószertől mentes, a Homokhátság szívében – Bordányban –kézzel készült finomságok.

A Homokhátság Szíve Zöldség – és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztat, a helyi gazdáktól felvásárolt terményekből készítenek prémium minőségű gyümölcsleveket, és saját receptúrák alapján többféle szószt, krémet, lekvárt és chutneyt, meg olyan szárított zöldségkeverékeket, melyek nem tartalmaznak sót, vagy ízfokozót. Exkluzív megjelenésű termékeik sikeresek a kézműves vásárokon és piacokon, egyre több kézműves boltban is kaphatóak (viszonteladókat szívesen látnak), de webshopjukból is megrendelheted és egytől-egyig olyan, amit kóstoltam, és jó szívvel ajánlok akár a karácsonyi asztalra, akár ajándéknak. Ha nem szoktál befőzni, de olyat ajándékoznál, amit magad is szívesen fogyasztanál, a Legjava jó megoldás!