Rohanós
napokat élek. Elkezdődött az év utolsó hónapzárása az irodában, közben lázasan
készülök a Karácsonyra. Kilenc napig tizennégyen ülünk majd asztalhoz, tervezem
a menüt, gyűjtöm az ötleteket. Ilyenkor
jól jön ebédre (vagy vacsorára) egy gazdag leves, vagy bármi olyan, amit pár
perc alatt asztalra lehet tenni, finom, és tápláló. Minap grillezett sajtra
vágytam, amire egy isteni finom, rozmaringos meggy chutney került, a Legjavából.
Hogy mi az a Legjava? Mindenféle adalékanyag, színezék és tartósítószertől mentes, a Homokhátság szívében – Bordányban –kézzel készült finomságok.
Hogy mi az a Legjava? Mindenféle adalékanyag, színezék és tartósítószertől mentes, a Homokhátság szívében – Bordányban –kézzel készült finomságok.
A
Homokhátság Szíve Zöldség – és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet
hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztat, a helyi gazdáktól felvásárolt
terményekből készítenek prémium minőségű gyümölcsleveket, és saját receptúrák
alapján többféle szószt, krémet, lekvárt és chutneyt, meg olyan szárított
zöldségkeverékeket, melyek nem tartalmaznak sót, vagy ízfokozót. Exkluzív
megjelenésű termékeik sikeresek a kézműves vásárokon és piacokon, egyre több
kézműves boltban is kaphatóak (viszonteladókat szívesen látnak), de
webshopjukból is megrendelheted és egytől-egyig olyan, amit kóstoltam, és jó szívvel ajánlok
akár a karácsonyi asztalra, akár ajándéknak. Ha nem szoktál befőzni, de olyat
ajándékoznál, amit magad is szívesen fogyasztanál, a Legjava jó megoldás!