2019. február 20.

Könyvajánló: Bernáth József - Édes emlékek anyukámtól„Sokszor a legegyszerűbb, leghétköznapibb sütemények elkészítéséhez a legnehezebb megbízható receptet találni. Akinek nem volt olyan szerencséje, mint nekem, hogy édesanyám minden ebédhez frissen sült süteményt tálalt, a recepteket pedig továbbadta nekünk, gyermekeinek, annak óriási segítség lesz legújabb könyvem” mondta Bernáth József az Édes emlékek anyukámtól könyvbemutatóján.
És valóban! A kötetben 54 klasszikus sós és édes sütemény receptjét osztja meg, sok olyan hasznos tanáccsal és praktikával megfűszerezve, melyek segítenek abban, hogy tökéletesen sikerüljenek a sütemények, akár zserbót, mézes bélest, fánkot, darázsfészket, non plus ultrát, piskótatekercset, vagy éppen krumplis pogácsát, sajtos tallért, vagy őszibarackot, netán darált kekszet készítünk.
Aki egy kicsit is édesszájú, vagy egyszerűen csak szívesen felidézné gyermekkorának sütemény-emlékeit, szívesen forgatja majd ezt a könyvet.
Bernáth Józsefnek ez a negyedik receptkönyve, a Boook Kiadó gondozásában jelent meg 2018 év végén. Elegáns megjelenésű, nosztalgikus hangulatot árasztó szép fotókkal illusztrált, jól követhető receptekkel, amiket a mai kor ízlésének megfelelően alakított és igazított, így a sütemények már nem annyira édesek, mintha húsz évvel ezelőtt készültek volna.
Elő a perec kiszúróval, meg a darált keksz készítővel, lehet sütni! És emlékezni gyerekkori ízekre, illatokra.
Bernáth József - Édes emlékek anyukámtól
BOOOK KIADÓ KFT
2018
248  oldal
5 490 Ft