2019. február 3.

Aszalt paradicsomos babkrém (vegán)


Adél lányom egyik kedvenc vegán kencéje, melyet minden alkalommal el kell neki készítenem, ha találkozunk. Ízlik az egész családnak és nem vegán vendégeknek is, mert tényleg finom, és ha van kéznél egy babkonzerv, meg némi szárított paradicsom, a többi hozzávaló akad a kamrában és percek alatt össze lehet dobni.

Hozzávalók:
1 konzerv fehér, vagy vörös bab (nettó 240 g), vagy ugyanennyi főtt bab
fél fej vörös-, vagy lilahagyma, finomra aprítva 
1-2 gerezd fokhagyma, reszelve 
5-6 db napon szárított paradicsom, aprítva
fél citrom frissen facsart leve
1 evőkanál inaktív élesztő pehely (elhagyható)
1 evőkanálnyi olívaolaj (lehet az is, amiben a szárított paradicsomok tanyáztak)
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

A hozzávalókat késes aprítóban kenhető, krémesre keverem. Jót tesz az ízének, ha hűtőben pihen 1-2 órát vagy egy éjszakát, de azonnal is fogyasztható kekszre, pirított kenyérre kenve vagy friss zöldség hasábokkal mártogatva.

Innen az ötlet.


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.