2018. október 31.

Cukkini parmigiana


A szicíliai mellanzane alla parmigiana klasszikusan padlizsánnal, parmezánnal és paradicsomszósszal készül, ám ebben a fogásban a padlizsánt cukkinire cseréltem és jóval kevesebb paradicsomszószt használtam, de nem sajnáltam belőle a mozzarellát, így egy hedonista majdnem parmigiana lett a végeredmény. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 2 adaghoz:
1 közepes méretű cukkini, (kb fél centisre) szeletelve
2 evőkanál olívaolaj
2 dl (házi) fűszeres paradicsomszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál szárított oregánó
1 kiskanál balzsamecet
1 csipet szárított chili pehely (opcionális)
só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
2 golyó mozzarella, vagy 2 csomag mini mozzarella
friss bazsalikom levelek a tálaláshoz

Egy serpenyőben az olívaolajon aranybarnára sütöm a cukkini szeletek mindkét oldalát.
A paradicsomszószban elkeverem az oregánót, zúzott fokhagymát, balzsamecetet, chilipelyhet, sót és fekete borsot, majd kanalazok belőle egy sütőtál aljába. Rakok rá egy sor cukkini szeletet, és megszórom parmezánnal. Következik egy sor mozzarella szeletelve (vagy mini mozzarella golyók elfelezve), majd újabb adag paradicsomszósz, cukkini és sajt következik, ameddig el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét jól megpakolom mozzarellával és betolom 25-30 percre a 190 ° C-ra előmelegített sütőbe, amíg a sajt a tetején kezd pirulni. Friss bazsalikomleveleket szórok a tetejére és azonnal tálalom. Langyosan is isteni!

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.