2018. október 24.

Könyvajánló: Jamie Oliver – 5 hozzávaló – Gyors és könnyű ételek



Gondoltad volna, hogy az 5 HOZZÁVALÓ Jamie Oliver 15. magyarul megjelent szakácskönyve? Hihetetlen, de így van. Jamie a korábbi években megjelent 30 perces és 15 perces receptek hagyományaival tér most vissza, de ezúttal nem az idő rövidsége, hanem a receptek egyszerűsége a segítség ahhoz, hogy minél előbb elkészüljön az ebéd vagy a vacsora Jamie-módra, mindössze 5 hozzávalóból, a rá jellemző kreatív, de laza és szórakoztató stílusban.
Szerencsénkre az itthon megjelent könyveiben szereplő recepteket egytől-egyig meg tudjuk nézni videón is (pld. a TVPaprikán), így a vizuális típusúak is láthatják, hogy készülnek az ízcsiklandozó fogások. Amit a legjobban élvezek benne az, hogy Jamie így majd 20 év után is ugyanolyan lelkesedéssel mutatja meg, mekkora öröm főzni, és jót enni abból, amit magunk dobunk össze a családnak, vagy barátainknak.


A Park Könyvkiadó gondozásában most megjelent kötetben Jamie Oliver 135 vadonatúj receptje kínál elképesztő ízkombinációkat könnyed de tápláló saláták, olaszos tészták, tojásételek, csirke- és halételek, marhából, sertésből és bárányból készült fogások, ázsiai rizs- és tésztaételek, és desszertek formájában. A könyv elején jó tanácsok a konyhai felszerelésekre, alap kamrai készletekre, alapanyag vásárlásra vonatkozóan, befejezésként pedig dietetikai jegyzet, sok hasznos infóval. Engem meggyőzött, újra.

Jamie Oliver – 5 hozzávaló – Gyors és könnyű ételek
Park Könykiadó
2018
320 oldal
7500.-Ft