2018. október 30.

Thai ihletésű saláta darált pulykahússal


Ez a saláta a hozzávalók hosszú listája ellenére gyorsan elkészül és isteni finom, bármikor szívesen megenném. Most darált pulykahús került bele (a baromfi-hentesem frissen darálta pulyka medalionból), de el tudom képzelni darál marhahússal is, ha épp az van kéznél. Igazi keleties ízvarázs.

Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg darált pulykahús
2-3 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál pirított szezámolaj
1 nagyobb sárgarépa
negyed fej lilakáposzta
1 csokor zöldhagyma
2 db angol zellerszár

Az öntethez:
kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál méz
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál halszósz
fél piros friss chili (ha nem szeretnénk nagyon csípősre, magozzuk ki)

A tálaláshoz: fehér és fekete szezámmag

A darált pulykahúst elkeverem 2-3 evőkanál sötét szójaszósszal és pár órára hűtőbe teszem pácolódni, majd forró serpenyőben, 1 evőkanál szezámmag olajon faspatulával „vagdosva” morzsásra sütöm úgy 8-10 perc alatt.
A fokhagymát lereszelem a hámozott gyömbérrel együtt, majd elkeverem az öntet többi hozzávalójával.  A sárgarépát durvára reszelem, a lilakáposztát, zöldhagymát és zellerszárat vékonyra szeletelem és jól elkeverem az öntettel, meg a sült pulykahússal. Szezámmaggal megszórva tálalom.

A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.



Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.