Ez
a saláta a hozzávalók hosszú listája ellenére gyorsan elkészül és isteni finom,
bármikor szívesen megenném. Most darált pulykahús került bele (a baromfi-hentesem
frissen darálta pulyka medalionból), de el tudom képzelni darál marhahússal is,
ha épp az van kéznél. Igazi keleties ízvarázs.
Hozzávalók
4 adaghoz:
25
dkg darált pulykahús
2-3
evőkanál sötét szójaszósz
1
evőkanál pirított szezámolaj
1
nagyobb sárgarépa
negyed
fej lilakáposzta
1
csokor zöldhagyma
2
db angol zellerszár
Az
öntethez:
kiskanálnyi
frissen reszelt gyömbér
1
gerezd fokhagyma
1
kiskanál méz
2
evőkanál szezámolaj
1
evőkanál rizsecet
1
evőkanál halszósz
fél
piros friss chili (ha nem szeretnénk nagyon csípősre, magozzuk ki)
A
tálaláshoz: fehér és fekete szezámmag
A
darált pulykahúst elkeverem 2-3 evőkanál sötét szójaszósszal és pár órára
hűtőbe teszem pácolódni, majd forró serpenyőben, 1 evőkanál szezámmag olajon
faspatulával „vagdosva” morzsásra sütöm úgy 8-10 perc alatt.
A
fokhagymát lereszelem a hámozott gyömbérrel együtt, majd elkeverem az öntet
többi hozzávalójával. A sárgarépát
durvára reszelem, a lilakáposztát, zöldhagymát és zellerszárat vékonyra
szeletelem és jól elkeverem az öntettel, meg a sült pulykahússal. Szezámmaggal
megszórva tálalom.
A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta,
köszönet érte.
Ha tetszett a
bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook
oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.