Az
alábbi füstölt pisztráng krémet sajtkrém, vagy mascarpone helyett szarvasi ricottával készítem és boldogan kenem a puffasztott rizs szeletre, ami
mostanság a „mindennapi kenyerem”.
Hozzávalók:
1 lillafüredi füstölt pisztráng
250 g szarvasi ricotta
2 mokkáskanál (házi) tejszínes, reszelt torma
1 salotta, vagy kis fej lilahagyma, aprítva
frissen őrölt bors
fél citrom reszelt héja
ízlés szerint frissen facsart citromlé
A pisztráng bőrét lefejtem, kifilézem a halat és késes
robotgépben összedolgozom a többi hozzávalóval. Puffasztott rizs szeletre (vagy
pirítósra) kenve fogyasztom, de finom angol zellerrel mártogatva, paradicsommal,
paprikával.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT megteheted.
Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal
aktívabb vagyok.