Itt
a jó idő, lehet grillezni! Ez az isteni bárány köfte faszénparázs felett
grillezve az igazi, de grillserpenyőben sütve is elkészíthető. Igazi íz és szín
kavalkád egy fogásban!
Hozzávalók
6 adaghoz:
700
g darált bárány
2-3
gerezd fokhagyma
1
fej lilahagyma
kis
csokor friss koriander
1
teáskanálnyi őrölt római kömény
1
teáskanálnyi őrölt koriandermag
2
csipet chili pehely
só
és frissen őrölt bors, ízlés szerint
6
db bambusz, vagy fém nyárs a sütéshez
A
tálaláshoz:
tortilla lap, vagy pita
tortilla lap, vagy pita
szeletelt
lilahagyma
friss
koriander
szeletelt
paradicsom
2
dl friss joghurt, amiben elkeverünk 2 gerezd reszelt fokhagymát
A
hagymát és fokhagymát megpucolom és a koriander zölddel együtt aprító gépben
felaprítom, majd a hússal együtt tegyük egy tálba teszem, fűszerezem a
chilipehellyel, őrölt római köménnyel és koriandermaggal, sózom, borsozom, és
jó alaposan összegyúrom az egészet. A húsmasszát hat részre osztom, majd nedves
kézzel mindegyik darabot rádolgozom egy-egy nyársra. Faszénparázs felett
grillrácson, vagy grillserpenyőben, oldalanként néhány perc alatt aranybarnára
sütöm a köftéket. Fokhagymás joghurttal megkent tortilla lapon, vagy pitában,
szeletelt lilahagymával, paradicsommal és koriander zölddel tálalom.
Friss koriander helyett petrezselyemzölddel is finom.
Friss koriander helyett petrezselyemzölddel is finom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.