Bár
az ázsiaiak a halpogácsáikba biztosan nem tesznek ricottát, ez a lazacburger
ricottásan is igazán jól sikerült. Persze el lehet készíteni nélküle is, de ha
legközelebb ilyet főzök, nem hagyom ki belőle.
Hozzávalók 4 főre:
400 g bőr nélküli lazacfilé
Hozzávalók 4 főre:
400 g bőr nélküli lazacfilé
100
g friss szarvasi ricotta
1
db friss ázsiai citromfű (vagy 1 ek szárított)
egy
darab (kb 5 cm-es) gyömbér
kis csokor friss koriander
kis csokor friss koriander
só
és frissen őrölt fekete bors
2
evőkanál olívaolaj a sütéshez
4
teáskanál chili lekvár
A
lazacfilét ujjaimmal áttapogatom, ha szálkát találok, csipesszel kihúzgálom. A
halat felkockázom, és késes aprítógépben, két részletben összeturmixolom. Az
első felét pépesre, a másodikat csak rövid ideig aprítom, darabosabbra hagyom,
így lesz mit harapni a kész halpogácsán. Egy keverőtálba teszem a masszát,
hozzáadom a hámozott, reszelt gyömbért, az aprított citromfüvet és koriandert,
a ricottát, a fűszereket és az egészet alaposan összekeverem.
Nedves kézzel kb. szilvás gombóc nagyságú
gombócokat formázok a masszából, ellapogatom és forró serpenyőben, kevés olívaolajon,
közepes hőfokon oldalanként 3-4 percig sütöm, akkor fordítom meg, ha külső
rétege megpirult. Friss zöldsalátával tálalom, citrom gerezdet és chili lekvárt
adok mellé.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.