2018. április 24.

Ázsiai stílusú ricottás lazacburger



Bár az ázsiaiak a halpogácsáikba biztosan nem tesznek ricottát, ez a lazacburger ricottásan is igazán jól sikerült. Persze el lehet készíteni nélküle is, de ha legközelebb ilyet főzök, nem hagyom ki belőle.

Hozzávalók 4 főre:
400 g bőr nélküli lazacfilé
100 g friss szarvasi ricotta
1 db friss ázsiai citromfű (vagy 1 ek szárított)
egy darab (kb 5 cm-es) gyömbér
kis csokor friss koriander
só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
4 teáskanál chili lekvár

A lazacfilét ujjaimmal áttapogatom, ha szálkát találok, csipesszel kihúzgálom. A halat felkockázom, és késes aprítógépben, két részletben összeturmixolom. Az első felét pépesre, a másodikat csak rövid ideig aprítom, darabosabbra hagyom, így lesz mit harapni a kész halpogácsán. Egy keverőtálba teszem a masszát, hozzáadom a hámozott, reszelt gyömbért, az aprított citromfüvet és koriandert, a ricottát, a fűszereket és az egészet alaposan összekeverem.
Nedves kézzel kb. szilvás gombóc nagyságú gombócokat formázok a masszából, ellapogatom és forró serpenyőben, kevés olívaolajon, közepes hőfokon oldalanként 3-4 percig sütöm, akkor fordítom meg, ha külső rétege megpirult. Friss zöldsalátával tálalom, citrom gerezdet és chili lekvárt adok mellé.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.