2015. január 25.

Könyvajánló: Rosenstein szakácskönyv


Minden kóser, ami jó.
„A mondat anyai nagyanyámtól származik, aki már gyerekkoromban látta rajtam, mennyire érdekel minden, ami a konyhában történik. A nehezebb időkben nem mindig tudtunk kóser módon étkezni, nagyanyám sajátos „védekező mechanizmusa” volt ez a mondat” - meséli Rosenstein Tibi bácsi, aki szerint az étterem nem csak lakomahely, hanem a lélek és a szellem feltőltődési helye is egyben. És a Rosenstein, a Mosonyi utcában feltétlenül ilyen hely. A béke szigete, ahol képes az ember otthon érezni magát, mert vendégül látják.

A nemrég megjelent kötetben három generáció letisztult, jól követhető receptjei, családi történetek és sok sok családi fotó gyűlt össze. Tibi bácsi a hagyományos kóser fogásokat mutatja be, azokat az ételeket, melyek kedvesek neki, vagy végig kísérték az életét. Benne vannak az emblematikus harcsapacal, pájsli és sólet receptjei meg a nagymamák főzelékei is.
Rosenstein Róbi apja mellett nőtt fel a konyhában és igazi vendéglős lett, a szó legnemesebb értelmében. A „rosensteines” ízeket modern, kreatív formába öltözteti. Az általa összeállított receptsorban ott a kedvenc malacfülsaláta, a libahotdog és a tavalyi gourmet fesztiválon oly nagy sikert aratott flódni sütinyalóka receptje is.
A harmadik részben a családi fogásokat találjuk, némi mediterrán beütéssel, mivel a Rosenstein család rajong az olasz konyháért. Van lasagne, házi focaccia és pizzakenyér, töltött borjúszegy és osso bucco. Kedvenceim a desszertek, de ha  barcheszt akarnék sütni, ahhoz is van recept.  És nem csak ahhoz...

Rosenstein szakácskönyv
Kossuth Kiadó 
2014
200 oldal
3.990,- Ft