Minden kóser, ami jó.
„A mondat anyai nagyanyámtól
származik, aki már gyerekkoromban látta rajtam, mennyire érdekel minden, ami a
konyhában történik. A nehezebb időkben nem mindig tudtunk kóser módon étkezni,
nagyanyám sajátos „védekező mechanizmusa” volt ez a mondat” - meséli Rosenstein
Tibi bácsi, aki szerint az étterem nem csak lakomahely, hanem a lélek és a
szellem feltőltődési helye is egyben. És a Rosenstein,
a Mosonyi utcában feltétlenül ilyen hely. A béke szigete, ahol képes az ember
otthon érezni magát, mert vendégül
látják.
A nemrég megjelent kötetben három generáció letisztult, jól követhető receptjei, családi történetek és sok sok családi fotó gyűlt össze. Tibi bácsi a hagyományos kóser fogásokat mutatja be, azokat az ételeket, melyek kedvesek neki, vagy végig kísérték az életét. Benne vannak az emblematikus harcsapacal, pájsli és sólet receptjei meg a nagymamák főzelékei is.
A nemrég megjelent kötetben három generáció letisztult, jól követhető receptjei, családi történetek és sok sok családi fotó gyűlt össze. Tibi bácsi a hagyományos kóser fogásokat mutatja be, azokat az ételeket, melyek kedvesek neki, vagy végig kísérték az életét. Benne vannak az emblematikus harcsapacal, pájsli és sólet receptjei meg a nagymamák főzelékei is.
Rosenstein Róbi apja mellett
nőtt fel a konyhában és igazi vendéglős lett, a szó legnemesebb értelmében. A
„rosensteines” ízeket modern, kreatív formába öltözteti. Az általa összeállított
receptsorban ott a kedvenc malacfülsaláta, a libahotdog és a tavalyi gourmet
fesztiválon oly nagy sikert aratott flódni sütinyalóka receptje is.
A harmadik részben a családi
fogásokat találjuk, némi mediterrán beütéssel, mivel a Rosenstein család rajong
az olasz konyháért. Van lasagne, házi focaccia és pizzakenyér, töltött
borjúszegy és osso bucco. Kedvenceim a desszertek, de ha barcheszt akarnék sütni, ahhoz is van recept. És nem csak ahhoz...
Rosenstein szakácskönyv
Kossuth Kiadó
2014
200 oldal
3.990,- Ft
200 oldal
3.990,- Ft