Hugh Fearnley-Whittingstal
egyszer csak maga mögött hagyta London zaját, és vidékre, Dél-Angliába költözött.
Elhatározta, hogy önellátó lesz,
mindent amire szüksége van maga termeszt, a zöldségektől a tejtermékeken át a
húsig. A nulláról indult, környékbeli tapasztalt gazdák és szakértők tanácsait
követve kezdett bele a nagy kalandba és igazán messzire jutott. Mára a birtok
már a többszörösére nőtt, és a River Cottage világhírű márkanév lett,
Hugh ontja a jobbnál-jobb szakácskönyveket, a szerethető tv-sorozatokat,
melyben a vidéki élet szépségeit mutatja be. Legújabb könyve a River Cottage - Zöldséget minden napra!, itthon az Alexandra
Kiadó gondozásában jelent meg.
"Nevezzenek
nyugodtan hatalommániásnak, de most életeket próbálok megváltoztatni. Azt
szeretném elérni, hogy az olvasóim több zöldséget egyenek. Sokkal több
zöldséget. Bízom benne, hogy ehhez nem szónoklatokra van szükség, hanem csábító
ételekre..." És a könyvben megjelenő ételek tényleg csábítóak, egytől-egyik.
A kényeztető lakomák, a kiadós saláták, a nyers összeállítások, a tartalmas
levesek, a köretek egyaránt. Van, amivel érdemesebb várni nyárig, de a receptek
jó része egész évben elkészíthető. Gyakran fogom forgatni!
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage - Zöldséget
minden napra!
Alexandra Kiadó
2014
416 oldal
6.500,-Ft
Alexandra Kiadó
2014
416 oldal
6.500,-Ft