Igazi comfort food olyan hétvégékre, amikor nincs sok idő
főzni, mert inkább sétálunk egyet a közeli erdőben, vagy jó program van a
városban és oda megyünk a gyerekekkel, de hazaérve jól esik valami tisztességes
ételt az asztalra tenni.
Apropó jó program: 2014 november 14-16 között a Budapest
Sportarénában a gyerekes családok részére egy szuper rendezvény lesz! A
Babamama Expo és a Gyerekvilág Élményhétvége ezen időszak egyik legnagyobb
eseménye, közel 100 ingyenes programmal. A gyermektervezés pillanatától kezdve,
0-12 éves korig megtalálható sok minden, ami a gyerekneveléshez kell. A
belépőjegyek pedig 2000 forint értékben levásárolhatók az eMAG.hu-n!
De vissza a recepthez: szűk fél óra alatt össze lehet
dobni, 60-70 perc a sütőben és kész az ebéd, amit egy évestől a száz évesig
mindenki ehet. Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, egészséges és még finom
is.
A zsálya és a sütőtök verhetetlen páros, a csirke illik
mindkettőhöz! Pici babáknak bors nélkül készítsük, vagy bőre nélkül tálaljuk a
csirkét.
Hozzávalók 4 főre:
2 evőkanál olívaolaj
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kg sütőtök
4 db csirkecomb
kis csokor friss zsálya
só és frissen őrölt bors
fél dl víz
A csirkecombokat megmosom, konyhai papírtörlővel
megszárítgatom és sózom-borsozom. Megpucolom a zöldségeket. A hagymát
vastagabb szeletekre vágom és szétszedem hagymakarikákra. A fokhagyma
gerezdeket elfelezem, a sütőtököt hámozás-mageltávolítás után falatnyi
darabokra felkockázom. Egy öntöttvas edény aljára locsolok 1 evőkanálnyi
olívaolajat, terítek rá egy sor hagymakarikát, egy sor sütőtök kockát, szórok
rá pár zsálya levelet és ráfektetem a befűszerezett csirkecombokat és ezekre is
teszek pár zsályalevelet. Rászórom a fokhagymát, majd betakarom a maradék
sütőtök kockával és hagymakarikával. Öntök az egészre fél dl vizet és
meglocsolom még egy evőkanálnyi olívaolajjal, lefedem és 60 percre betolom a
200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. Egy óra elteltével leveszem a fedőt, a
csirkecombokat felülre helyezem és 8-10 percig, grill fokozaton picit megpirítom
a csirke bőrét.
Én pár darab sárgarépát és egy felkockázott paszternákot
is tettem bele, így még finomabb volt a végeredmény.