2010 decemberében lettem boldog Nespresso kávégép tulajdonos. Azóta az irodába is vettünk egy Nespresso kávégépet, és bárhová utazom, cipelem magammal az itthonit, mert annyira megszoktam a kávé ízét, hogy minden reggel élvezni akarom. A Nespresso meghívásos receptversenyt hirdetett 10 gasztrobloggernek (én is köztük voltam), egy szép napon csengetett a futár és autogramért
cserében átnyújtott egy csini szalaggal átkötött naaagy fekete dobozt, amit
legalább akkora izgalommal bontottam ki, mint gyerekkoromban a karácsonyi
ajándékot.
Volt benne egy tűzpiros kávégép hordozható válltáskában (ejjj, ha lenne egy ilyenem, mennyivel könnyebben cipelném mindenhová a Nespresso gépem... de ezt sajnos vissza kell adnom), pár csomag kávé, sok izgalmas fűszer, amivel akár sós, akár édes étel
születhet, kötény,
Nespresso magazin, miegymás... klassz kis csomag. Napokig csak gyönyörködtem
benne, de mivel közeledett a határidő, kipakoltam és felhasználtam belőle a
játékszabályzat szerint 4 fűszert, meg egy kávét. Lett belőle egy igazán
izgalmas fűszerezésű hamburger.
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg darált marha hátszín
60 dkg darált marha hátszín
1 adag kávés fűszerkeverék
1 fej salotta hagyma, aprítva
a kávés fűszerkeverékhez:
fél kapszula Nespresso Arpeggio kávé
fél kapszula Nespresso Arpeggio kávé
2 mokkáskanál citrombors
1 csapott mokkáskaná római kömény
2 mokkáskanál Maldon füstölt só
1 csapott mokkáskanál muscovado nádcukor
fél mokkáskanák kakaó
fél mokkáskanál mustárpor
1 csapott mokkáskanák őrölt koriander
csipetnyi cayenne bors
továbbá:
4 db (házi) hamburger zsemle
4 db (házi) hamburger zsemle
(házi) ketchup, mustár, majonéz
szeletelt paradicsom és lilahagyma
zöld saláta, szeletelt sajt (opcionális)
A kávés fűszerkeverék hozzávalóit jól összekeverem, majd
beledolgozom a darált marhahúsba a finomra aprított salottával együtt. Ha már
egynemű a massza, letakarva, hűtőszekrényben hagyom fél órát pihenni, majd 4
húspogácsát formázok belőle és forró serpenyőben (vagy grillen), oldalanként
3-4 perc alatt megsütöm (ha nincs teljesen átsütve, sokkal szaftosabb a
húspogácsa).
A (házi) hamburger zsemléket kettévágom, a vágott felét enyhén megpirítom, majd szeletelt hagymával, paradicsommal (zöld salátával), ízlés szerint majonézzel, ketchuppal, mustárral összeállítom a hamburgert. Azonnal tálalom.
A (házi) hamburger zsemléket kettévágom, a vágott felét enyhén megpirítom, majd szeletelt hagymával, paradicsommal (zöld salátával), ízlés szerint majonézzel, ketchuppal, mustárral összeállítom a hamburgert. Azonnal tálalom.