2013. november 20.

Lencsesaláta paradicsommal és tojással


Könnyű lencsesaláta sietős hétköznapokra, vagy akár a szilveszteri vacsora asztalra.
Hozzávalók:
10 dkg főtt lencse
a kisebb sárgarépa, apróra kockázva
1-2 főtt tojás, nyolc részre vágva
6-8 koktélparadicsom, negyedekbe vágva
fél fej lila, vagy salotta hagyma, szeletelve
kis csokor petrezselyemzöld, aprítva
1 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt bors és csipet őrölt római kömény
A lencsét megmosom, és kétszeres mennyiségű vízben, egy kis fej hagymával, 2 babérlevéllel, meg pár szem (teatojásba zárt) borssal puhára főzöm (akár előző nap is elvégezhető művelet). Ha már nem forró a lencse, összekeverem a többi hozzávalóval, fűszerezem és meglocsolom olíva olajjal, meg balzsamecettel. Azonnal fogyasztható.